Mijn naam is Isla Feen, ik ben in 2018 afgestudeerd als huidtherapeut aan De Haagse Hogeschool. Mijn inspiratie om een podcast te beginnen ligt eigenlijk bij het feit dat er nog steeds veel mensen aan mij vragen wat een huidtherapeut precies is en doet. Ik vind het belangrijk om meer bekendheid te creëren voor ons vakgebied. Een grappig voorbeeld: Ik hoor vaak mensen bij mij in de wachtkamer zeggen die gebeld worden ‘ik ben even bij de fysio, ik bel je zo terug!’. Wanneer ze de behandelkamer in komen vraag ik waarom ze dat zeggen i.p.v. ‘Ik ben bij de huidtherapeut’. Vaak is dit om er snel vanaf te zijn, omdat iedereen wel weet wat een fysiotherapeut is en er verder niet meer naar gevraagd zal worden. Nu kan ik me ook voorstellen dat mensen het in sommige gevallen liever privé houden waarom ze bij mij komen, omdat ze zich misschien schamen voor hun huidaandoening of het er liever niet over hebben. Toch hoop ik dat de huidtherapeut door deze podcast meer op de kaart gezet gaat worden en er ook meer doorverwijzingen zullen komen van andere zorgverleners.

In mijn podcast zal ik diverse onderwerpen gaan bespreken zoals lasertherapie, lipoedeem, zonschade en nog veel meer. Dit in samenwerking met professionals uit het werkveld, die maar al te graag over hun expertise willen vertellen.

De podcast is sinds de zomer van 2022 te beluisteren op verschillende streaming diensten zoals Spotify, SoundCloud, Apple Podcast en Google Podcast.