Aflevering 1: De huid en zwangerschap

In deze eerste aflevering van seizoen 2 ga ik samen met Femke Waelen, huidtherapeut én eigenaresse van Mommy Skincare Clinic in gesprek over de huid en zwangerschap. Want is het nu echt zo dat iedere vrouw een stralende huid heeft tijdens de zwangerschap? Welke rol spelen hormonen? Welke huidaandoeningen kunnen er ná de zwangerschap ontstaan? En wat kan een huidtherapeut hierin betekenen? Je hoort het in deze aflevering!

Aflevering 2: Eczeem

In deze tweede aflevering ga ik samen met Annemie Galimont, dermatoloog en oprichtster van huidopleiding.nl in gesprek over eczeem. Want wat is eczeem nu precies? Welke soorten bestaan er?  Wat zijn de huidige behandelingsmogelijkheden? En welke toekomstige rol zal een huidtherapeut hierin gaan spelen? Je hoort het in deze aflevering!

Aflevering 3: Nazorg van borstkanker

In deze derde aflevering ga ik samen met Lucette Vermeijden, huid-en oedeemtherapeut, én eigenaresse van Nazorg Borstkanker in gesprek over de nazorg van borstkanker. Want wat is borstkanker nu precies? Welke soorten bestaan er? Wat zijn de huidige behandelingsmogelijkheden in het ziekenhuis? Hoe ziet de nazorg van borstkanker eruit? Welke andere professionals zijn hierbij betrokken? En wat is de rol van een huidtherapeut hierin? Je hoort het in deze aflevering!

Aflevering 4: Tepelhoftatoeage

In deze vierde aflevering van seizoen 2 ga ik samen met Alma Boerland, schoonheidsspecialiste én eigenaresse van Beauty Praktijk Alma Boerland in gesprek over tepelhoftatoeages. Want wat is een tepelhoftatoeage precies? Hoe ziet een behandeltraject eruit? Wat komt er allemaal kijken bij het zetten van een tepelhoftatoeage? Bij welke professionals zou je terecht kunnen? Je hoort het in deze aflevering!

Aflevering 5: Melasma

In deze vijfde aflevering van seizoen 2 ga ik samen met Francis Wu, dermatoloog en eigenaar van Iconic Elements in gesprek over melasma. Want wat is melasma precies? Hoe ontstaat het? Zijn er nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom de behandelingsmogelijkheden bij melasma? En welke rol speelt een huidtherapeut hierbij? Je hoort het in deze aflevering!

Aflevering 6 Deel 1: Chronisch oedeem

In het eerste deel van aflevering 6 ga ik samen met Katinka Rutjens, oedeem en compressiespecialist én eigenaresse van Tink2Go in gesprek over hoe de bloedcirculatie en het lymfesysteem nu precies werkt en zullen we uitgebreid ingaan op lymfoedeem. Zo bespreken we ontstaan van lymfoedeem, welke kenmerken en symptomen hierbij passen, hoe het wordt gediagnosticeerd, welke verschillende professionals er bij lymfoedeem betrokken zijn, welke behandelingsmogelijkheden een huidtherapeut aanbiedt en hoe belangrijk zelfmanagement is bij lymfoedeem. In deel twee van aflevering 6 gaan we het onder andere hebben over veneus oedeem, lipoedeem en nog veel meer.

Aflevering 6 Deel 2: Chronisch oedeem

In het tweede deel van aflevering 6 ga ik samen met Katinka Rutjens, oedeem en compressiespecialist én eigenaresse van Tink2Go in gesprek over onder andere veneus oedeem en lipoedeem. Ook bespreken we de impact op de kwaliteit van leven van patiënten met chronisch oedeem, de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van behandeling en het onderhouden van chronisch oedeem én geeft Katinka aan het einde van de aflevering nog een leuke kortingsactie voor oedeemtherapeuten!

Aflevering 7: IPC Therapie

In deze zevende en tevens laatste aflevering van seizoen 2 ga ik samen met Jan Doove, CEO van Doove Care groep en eigenaar van IPCtherapie.nl in gesprek over IPC therapie. Want wat is IPC therapie precies? Voor welke indicaties kun je deze therapie inzetten? Bij welke zorgprofessionals kun je hiervoor terecht? Kun je een IPC apparaat ook voor thuis inzetten en wordt dit vergoed? En welke rol speelt een huidtherapeut hierbij? Je hoort het in deze aflevering!